lauantai 3. toukokuuta 2008

Paimennuspäivä Tammisaaressa

Oltiin tänään Tammisaaressa viettämässä erittäin antoisa paimennuspäivä Annika Paarvion hyvässä opissa :) Paikalla oli Lunan lisäksi kolme velipoikaa ja puoliveli omistajineen.
Aloitettiin päivä mukavasti kahvitellen laitumen reunalla, ja sen jälkeen siirryttiin "tositoimiin". Ensin harjoiteltiin pyöröaitauksessa koira kytkettynä. Luna oli alkuun kovasti menoillaan, mutta pysyi kuitenkin nahoissaan, ja malttoi jopa kuunnellakin.
Seuraavaksi laitumelle tuotiin vuohi, ja se olikin aluksi kovin pelottava otus, mitä piti haukkua oikein urakalla... Mutta kun alkujärkytyksestä päästiin, tehtiin niin, että kukin ohjaaja vuorollaan pääsi taluttelemaan vuohta, ja koirat saivat paimentaa sitä. Tässä hommassa Luna olikin mielestäni oikein pätevä :) Liikkui maltillisesti, pari kertaa meinasi hyökätä liian lähelle,mutta kuunteli kuitenkin hyvin. Päästiin Lunan kanssa tekemään tätä harjoitusta kahteen kertaan.
Lopuksi harjoiteltiin lampaiden perässä kulkemista koira kytkettynä niin, että Annika käveli lauman edessä pitäen koiransa Maj:n kanssa laumaa koossa, ja me tultiin Lunan kanssa perässä pitkin aidanreunaa. Sen jälkeen Luna pääsi vapaana lampaiden ympärille, ja käveltiin laitumella Lunan kulkiessa yllättävänkin hienosti lauman takana mua vastapäätä :) Olen erittäin positiivisesti yllättynyt sen fiksusta käytöksestä! Helmikuussa oli paljon enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita...
Keli ei olisi voinut olla yhtään parempi, ja paljon kuvia löytyy täältä.
Nyt kotona nukkuu syvää unta pieni paimenkoira, ja eipä tarvitse tyytyväisen ohjaajansakaan sängyssä varmasti lampaita laskea ;)
Iso kiitos kaikille mukavasta päivästä!

2 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Upeeta Luna ja Tanja!

Mia kirjoitti...

Hienoa katseltavaa oli kuvat, ihan näytti homma olevan hallussa!