sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

TOKOLEIRILLÄ

Tämä viikonloppu vietettiin tyttöjen kanssa rotuyhdistyksen tokoleirillä Tuorlassa. Helmi oli mukana turistikoirana, ja Lunan kanssa keskityttiin opiskelemaan. :) Kouluttajina olivat Leena Välimäki ja Katja Tamminen.
LAUANTAI
Lauantain ohjelmassa oli aamupäivällä lyhyt teoria, jonka aikana porukka jaettiin myös kahtia. Me aloitettiin Katjan kanssa. Ensin oli ohjelmassa seuraaminen. Siinä me ei päästy perusasentoa pidemmälle, koska se oli kouluttajan mielestä liian tiivis, ja edessä. Asennon korjaamiseen tuli vinkkejä. Pannaan mietintään, ja kuunnellaan muitakin mielipiteitä asiasta...
Seuraavaksi vuorossa jäävät liikkeet. Me otettiin seisomisliike, jonka treenaamista jatketaan kuten tähänkin saakka. "Odota"-käskyn vahvistamista siis meidän tapauksessa.
Välissä pidettiin ruokatauko, ja koirat saivat tietysti samalla hengähtää.
Iltapäiväksi siirryttiin Lentsun oppiin. Liikkeinä oli ruutu ja luoksetulo. Aloitettiin ruudun harjoittelulla. Käytiin ensin viemässä koiran kanssa lelu ruudun taakse, ja sitten lähetettiin koira kunnon matkan päästä (15-20m?) ruutuun. Lunan mielestä huippuhauska liike :) Niin kiva, ettei ekalla kerralla malttanut odottaa edes lähtölupaa ;). Pari-kolme toistoa hienosti!
Seuraavaksi harjoiteltiin ruudusta sivulle tuloa niin, että jätettiin koira maahan ruutuun, käveltiin vähän matkaa, ja kutsuttiin koira sivulle = kiinni leluun. Tämäkin meni ihan hienosti.
Luoksetuloa tehtiin ensin Lunan kanssa suoraan vauhdista palkaten, ja seuraava kerta kunnon avuilla suoraan sivulle. Olen muuttamassa loppuasennon edestä sivulle, (koska PK-uraa ei kuitenkaan ole suunnitelmissa) ja tämä kaipaa paljon vahvistusta.
Sitten treenattiin luoksetulon pysäytystä. Lentsu houkutteli Lunan mukaansa, ja sitten mun luo tullessa harjoiteltiin pysäytyksen alkeita heittämällä pallo koiran yli. Lopuksi opeteltiin puunkiertoa, tämänkin ajatuksen Luna hoksasi yllättävänkin nopeasti.
Päivän päätteeksi otettiin vähän leikkimielistä kisailua koko porukalla.
SUNNUNTAI
Aamu alkoi Lentsun kanssa. Aloitettiin hypyllä. Lunan kanssa tehtiin hyppyä niin, että palkka tuli Lentsulta kun oli hypännyt. Meni ihan ok näin. Kokeiltiin ensin niin että pallo mulla, aiheutti sen ettei irronnu hypylle...
Seuraavaksi tunnistusnouto ja vähän tavallistakin noutoa tunnarikapulalla. Harjoiteltiin niin, että jätin Lunan istumaan, ja kävin piilottamassa ruohon alle tunnarikapulan 10 metrin päähän, jonka jälkeen vapautin koiran "oma"-käskyllä tikkua etsimään. Luna lähti innokkaasti, muttei heti löytänyt sitä ja palasi mun luo. Jätin uudelleen paikalleen, kävin nostamassa tikkua, ja piilotin uudelleen. Nyt löytyi hienosti, ja selvästi lamppu syttyi koska seuraavat toistot hienosti. :) Kovasti Luna kyllä pureskeli tikkua, ja suraavaksi treenattiinkin pitämistä! Hienosti jaksoi toistoja tässäkin. Ei muuta kun hommaamaan niitä tunnarikapuloita, ja pitelyharjoitusia...
Ruokatauon jälkeen Katjan opastuksella paikallaanoloa ja kaukokäskyjä. Kaukkareissa harjoiteltiin tekniikkaa kaikkien asentojen vaihtoon.
Tutustuttiin leirillä myös Lunan tätiin (Eyespy Masterpiece) ja mukavaan omistajaansa Katiin! Yhdessä käytiin molempina päivinä lenkillä, ja paljon samoja piirteitä näkyi tytöissä olevan :)
Myös kaksi Helmin lasta oli leirillä, ja päteviä pikkupoikia olivatkin jo :) Tässä Leevin ja Bonon tyylinäyte taukojumpasta!
Oikein antoisa viikonloppu, ja paljon saatiin ideoita jatkoharjoitteluun! Kuvia tuli otettua leiriläisistä paaaaaaaaljon, ja niitä on albumissa...

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Treenivinkkejä odotellessa Doriksen kanssa, ja hyvää Juhannusta samalla toivottaen! Me häivytään nettipimentoon huomenissa merelle!