sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Perjantai ja lauantai paimennellen :)

Onpahan ollut taas äksöniä! Perjantaina päivällä paimenneltiin taas. Kuljeteltiin perinteisellä tyylillä lampolasta poispäin, ja takaisinpäin koitettiin poispäinajoa, kun lampailla oli muutenkin siihen suuntaan veto. Suurensuuria ongelmia ei tainnut tällä kertaa ilmentyä, kun ei mitään korvienväliin jäänyt ;)
Myös Jade pääsi tositoimiin sisäkarsinassa, ja voi hitsit että hänellä oli hauskaa! Pieni koira oli vallan innoissaan, kun sai 50 lammasta liikkeelle :)
Perjantaina illalla ajeltiin vielä Somerolle tokottamaan Marikan luo. Siellä olikin vallan hieno treenipaikka hallin pihassa. Kaikki koirat toimivat mainiosti. Helmikin alkaa oivaltamaan suoraa sivulletuloa noudossa ja luoksetulossa, hyppynouto oli jo hieno :) Luna oli mukavan toimiva vieraallakin paikalla, ei ihan oma itsensä, mutta ihan hyvin teki kuitenkin. Paikallaanolosta nousi ensin, kun yksi koirista haukkui :/ Ei muuta kun lisää reeniä! Jade näytti miten hienosti sivulletulo sujuu vieraalla paikalla, ja muutenkin oli varsin keskittynyt ja pieni leikkikin sujui hyvin :)
Lauantai aamulla käytiin Ninan ja poikien kanssa lenkillä, kivaa oli ja lujaa meni! Yllätys yllätys! Helmi omistaa Karkin, ja oli taas melkoinen poliisi... Kuviakin tuli taas räpsittyä.
Päivä jatkui paimennuksen merkeissä. Päivi toi kahvit mukanaan, ja voi vinde miten hyvältä se maistuikin ulkona auringossa olkipaalin päällä istuskellessa! Kiitos, nam! Treenattiin toki myös, hakuja, kuljetusta, flänkkejä tasapainosta poispäin, poispäin kuljetusta, Päivin ohi lampaiden tuomista... Mukavaa oli taas! Kuvia tuli paljon, kun Joski ystävällisesti ulkoilutti mun kameraa Lunan treenatessa. Kiitos Joski! Albumissa kuvia Lunasta ja Myystä.

2 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Aktiivista toimintaa, niin reeni- kuin kuvaus asioissakin!
Pikkuinen Jade on myös niin-paimenkoira-että! :-)
Hienoja kuvia oli paljon, toivotaan arskaa mukaan myös lomalle!

Jaana kirjoitti...

Hui.. Kyllä meni hienosti paimennus. meillä paimennetaan lehmijä :) Kasvattajan luona oli lampaita, olen ehdottanut äitille että hankittaisiin jotain muuta paimentamista, vaikka kanoja. Mutta äiti ei oikein dikkaa ideastani kun ei ole muutakaan mahdollisuutta harrastaa jamin kanssa kun kotona kaikkee touhuta, kun asutaan niin pienes kyläs.