sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Mutapaimennusta ja mutakakkua :)

Lauantaina kokoonnuttiin Kotikoskelle paimentamaan isolla porukalla. Paikalla oli Leenan kasvatteja kaikista kolmesta pentueesta. Elisa oli tuonut isolle laitumelle ryhmän karitsoja "vanhemmille" koirille ja pienemmässä aitauksessa oli toinen ryhmä karitsoja "pentuja" varten. Toisin sanoen, jokainen sai tehdä niin haasteellista harjoitusta kun parhaakseen katsoi :)
Aloitin Lunan kanssa laitumella. Ensimmäinen haku meni taas jostain Neverlandin kautta, mutta siitä eteenpäin kuljetus ym. tuntui ihan mukavalta. Karitsat olivat keveitä liikutella ja Lunsku huomasi pian, että kunnon etäisyys on pidettävä. Loppuun vielä haku molempiin suuntiin, nyt saatiin paljon kivampia niistä. Toisella kerralla treenattin poispäinajoa ja häkitystä. Häkitys oli hieno :)
Jalliskin pääsi treenaamaan :) Sen kanssa puuhastelin pienemmässä aitauksessa. Ensin seurattiin lampaita liinassa kävellen, mutta ne olivat päättänet vaan juosta kulmasta kulmaan jumimaan. Sitten päästin J:n irti, ja saatiin oikein kivoja kuljetuspätkiä. Aitauksen reunoilla päästin kiertämään ja vaihdettiin suuntaa. Ahtaat paikat jännitti toki, mutta muuten sujui hyvin! Jallis alkoi hienosti tasapainottaa lampaita mulle!
Treenien päälle mutaiset ihmiset saivat Leenan tekemää hyvää hernekeittoa ja jälkkäriksi kahvia ja mutakakkua, nam nam ja vieläkerran nam!!! Iso kiitos Elisalle ja Leenalle mukavan päivän järjestämisestä, ja koko joukolle kiitos hyvästä seurasta!
Sunnuntaina sitten harjoitukset jatkuivat Päivin luona. Luna treenasi pääasiassa poispäinajoa. Saatiin oikein kivoja kuljetuspätkiä aikaiseksi jo, kunhan pysyttiin tarpeeksi kaukana lampolasta. Olen ihan tyytyväinen likkaan taas!
Jartsa pääsi myös viimeisenä isolle pellolle, kun lampailta oli suurin puhti jo pois. Kuljetettiin tätejä jo pitkät pätkät! Päivi tuli auttamaan liinan kanssa, kun juoksevia lampaita oli hinku juosta eteen pysäyttämään. Mutta voi kuinka ylpeä olen pikku-Jiistä <3>
Päiville ja Joskille kiitokset kivoista treeneistä!
Mielettömän kiva viikonloppu, lisää näitä!!!

Ei kommentteja: