tiistai 24. elokuuta 2010

Treeniä, treeniä!

Me ollaan treenattu. Siinä ne tärkeimmät ja ainoat kuulumiset tällä kertaa :D
Paimennusjuttuja ollaan treenattu Jalliksen kanssa piha-aitauksessa ja hienosti edistyy suuntakäskyjen opiskelu. Isolla pellolla käydään sitten palauttelemassa kuljetusta mieleen, ettei vallan ympyrän kiertämiseksi mene. Myös häkissä toimimista aletaan nyt kokeen lähestyessä vihdoinkin harjoitella. On se magee tyyppi! Lunsku on käynyt toki myös treenaamassa. Ollaan Päivin opastuksella harjoiteltu laumanjakoa. Lunaa ahistaa uus homma, mutta eiköhän se senkin asian opi, niihän se on oppinut paljon muutakin mitä en olis ikinä uskaltanut edes toivoa :)
Alla Joski Rissasen ottamia ihan mahtavia paimennuskuvia Jallikseta. Isoiso kiitos Joski!
Tokoteltu ollaan myös ahkerasti. Pääpaino on nyt Lunassa, koska tuli ilmoitettua se kokeeseenkin taas. Katsotaan mitä seuraavaksi tapahtuu ;) Se on ollut treeneissä hyvä. (Mutta niinhän se oli ennen katastrofi-koettakin..) Paikallaanmakuissa ei ole ollut mitään propleemaa, tosin eilen pääsin huomauttamaan sitä ruohon syömisestä. Eipä ole moistakaan ennen tehnyt makuun aikana... Mutta sen jälkeen siis ok. Taputuksiin se edelleen reagoi, mutta pysyy hallinnassa ja nahoissaan. Tunnaria ollaan tehty nyt laudalla tai sitten oikein kunnolla maassa lojuneilla palikoilla. Nämä treenit on mennyt tosi hienosti. Eilen illalla koitin kotipihassa käyttämättömillä palikoilla, ja hyvin meni sekin. Palikat oli ympyrällä. Jostain syystä ympyrällä on rauhallisempi kuin rivissä...
Opetin Lunalle myös kaukokäskyjen seiso-maahan vaihdon uusiksi, niin että se menee taakasepäin maahan. Ja koska Luna on Luna, hänhän tajusi idean nopeasti ja tarjoaa toimintoa kokoajan ja kaikkiin tilanteisiin ;) Tiesittekö että istuenkin voi peruuttaa?! Meillä vaihdot menee nykyään kutakuinkin maahan-maahan-maahan... :D Noh, pari viikkoa aikaa saada likka pysymään jaloillaan taas.
Helmillä on juoksu. Kuukauden etuajassa. Mutta eihän se meillä rajoita kuin lenkkeilyä miesseurassa ja ryhmätreeneihin ei tietty oo asiaa. Muuten ollaan humpattu tavalliseen tahtiin. Vauhtia siinä on nyt ihan hurjasti. Tekemisestä ei fiilinkiä puutu. Helmin kanssa tulee vaan aina tässä mielentilassa ääni mukaan ja sen kanssa saa olla tasapainoilemassa. Ohjattua ollaan treenattu paljon. Toisena päivänä menee sairaan upeesti, toisena päivänä se on pihalla kuin lumiukko... No, se kai kuuluu asiaan Helmin kanssa.
Jallis supernahkiainen tekee täysillä. Ollaan sen kanssa treenattu ruudun paikkaa ja liikkeestä istumista pääasiassa. Ja seuruuta sen kanssa on aina pakko tehä, se on niiiiin kivaa sen mielestä. Ja tietty munkin mielestä, kun on niin ihanan motivoitunut koira. Se on mun minimalinois :D
Tällaista täällä. Eli harjoitukset jatkuu, kuinkas muuten...

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Tarkotus oli vaan hilpasta kuva-albumiin, mutta unohduinkin lukemaa teijän kuulumisia! :)

Myöhäiset Onnittelut Lunan tosi hienosta PAIM1-tuloskesta!! Nii, ja kiitos tätäkin kautta hienoista agikuvista!