maanantai 22. marraskuuta 2010

Taskuraketista Gk VallH 21.11.10

Lauantaiaamuna varhain starttasimme kahden naisen ja kolmen bc:n voimin kohti uusia haasteita. Suuntana Ruotsi ja paimennuskilpailut. Jallis ja Iita starttasivat VP luokassa, jossa on mahdollisuus saada Godkänd Vallhund tunnus. Se vastaa tarkoitukseltaan Suomen perusrataa. Rata on sama kuin täällä SKL:n kisoissa ajettava 1lk:n rata, ja hyväksyttyyn tulokseen pisteitä on saatava vähintään 50/100, eikä mikään osa-alue saa mennä nollille.
Kisapaikan lampaat olivat varsin kevyesti liikkuvia turkislampaita ja varsinkin meidän pikkutytöt olivat uusien haasteiden edessä, sillä olemme treenanneet vain raskaiden texelkaritsoiden kanssa viimeajat. Vauhtia siis luvassa...
...ja sitähän sitten tosiaan riitti! :D Jalliksen hakukaari hirvitti etukäteen kovasti. Lampaita pidettiin tolpalla kolmen ihmisen ja kolmen koiran avulla. Varikko veti lampaita magneetin lailla puoleensa vasemmalla. Siellä puolella oli kaksi koirakkoa pitämässä, oikealla yksi. Päätin sitten pitkän pähkäilyn jälkeen laittaa Jalliksen hakuun oikealta, silläkin riskillä, että se voi lyödä reippaasti yli tasapainosta. Mutta näin ei tällä kertaa käynyt, vaan likka totteli maahan-käskyä ja pysähtyi täydelliseen kohtaan :) Sitten me kiidettiinkin rataa ennätysvauhdilla. Tyylipisteitä meidän suorituksesta ei jaeltu tällä(kään) kertaa. Meno oli kutakuinkin "maahan-täysillä-maahan-täysillä-maahan...jne". Mutta luojankiitos Jallis tottelee maahankäskyä ;) Häkitys meni kutakuinkin hyvin, häkin ovella meni tovi aikaa. Häkistä ulosotto sujui hyvin. Huhhuh sanon minä! Mutta läpi päästiin ja vieläpä vallan asiallisilla pisteilläkin!
Kaikki pisteet:
  • Hakukaari 20/20
  • Nosto 8/10
  • Kuljetus ohjaajalle: 14/20
  • Poispäinajo: 5/10
  • Kuljetus: 15/20
  • Häkitys: 8/10
  • Häkistä ulosotto: 10/10
Yhteesä siis 80/100p, tuomarina Isi Aves
Tuomarin kommentit: Intensiv, ngt vid, lydig, bra samarbete förare & hund.
Iita suoriutui omasta osuudestaan myös kunnialla ja ansaitsi myös Godkänd Vallhund tunnuksensa :) Ville ahkeroi IK-1 luokassa upean radan ja sijoittui toiseksi. Hienoa työtä Päivin molemmilla koirilla, onnittelut vielä tätäkin kautta!
Meidän hienot raketit mitaleineen :)
Ville ei innostunut poseeraamisesta... Mutta kyllähän koko joukkue piti samaan kuvaan saada.
Kisojen jälkeen meillä oli ylimääräistä aikaa laivan lähtöä odotellessa. Käytiin sitten city kävelyllä koirien kanssa ihailemassa kauppojen näyteikkunoita. Ei voi kuin ihmetellä miten hienosti meidän maalaiskoirat kaupungilla osasivat käyttäytyä, taluttajista ei sitten puhutakaan mitään... ;)
Fiiliksiä kotimatkalta :) Iitan mielestä hytti oli loistava paikka treenata ketteryyttä.
Reissu oli erittäin onnistunut ja mukava, seura oli loistavaa ja meidän koirat olivat huolettomia retkikoiria. Eipä tiedä vaikka allekirjoittanut seilailis vielä toistekin naapurimaahan koiraurheilemaan :D Kiitos Päivi, oli kivaa!

4 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Onnittelut!
Hienoa työtä, hienoja tuloksia!

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Kiitti hyvästä matkaseurasta. Vähänkö on hieno olo, kun kerrankin kaikki sujuu hienosti. On meillä vaan hienot koirat. Lisää treeniä ja taas kohta mennään :)

Mari kirjoitti...

Kovasti paljon onnea uudesta tittelistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea onnea treeni- ja lenkkikaverille hienosta tuloksesta!! Siitä se alkaa maailmanvalloitus... :)

-Nina & pojat