maanantai 23. toukokuuta 2011

Luna 4vee ja Jalliksen tokokokeilu

Monenmoista äksöniä on taas päiviin mahtunut. Tokoa on treenailtu koirat punaisena ja paimennettukin siinä ohella tottakai. :)
Lauantaina oli Lunan synttärit, mittariin kertyi neljäs vuosi. Onnittelut myös Roihulle, Ormille, Lucakselle ja Vekulle! :)
Lauantaipäivä tuli vietettyä Tammisaaressa paimennuskisojen merkeissä. Yleisön puolella tottakai, sillä kyseessä oli kaksipäiväiset karsintakilpailut PM-kisoihin. Paikalla siis kolmisenkymmentä koirakkoa suomen parhaimmistosta. Hienoja ratoja oli kiva katsella hyvässä seurassa :)
Alla muutama kuva kisoista, loput picasassa.
Ihana kesä!
Martina ja Brie
Päivi ja Piski singlessä
Sunnuntaina olikin sitten Jalliksen kanssa tokokoe. Ensimmäinen kokeilu VOI-luokassa ei todella mennyt niinkuin Strömsössö, eikä edes niinkuin Kiikalassa. Koe oli samalla Varsinais-Suomen piirinmestaruuskilpailu, ja arvosteluun oli otettu melkoisen tiukka linja. Tassujen joukkue sijoittui kuitenkin kolmanneksi kovassa kilpailussa!
Jalliksen kokeessa sattui ja tapahtui. Kirjaanpa taas tähän pisteet selityksineen. (ja niitähän sitten riittää! Selityksiä, ei pisteitä ;))
  • Paikallamakuu: 10 Suoritettiin viimeisenä. Tämä liike jännitti kovasti viikolla treeneissä sattuneiden episodien jälkeen. Mutta nappiin meni, vaikka viereinen koira lähtikin hipsimään.
  • Seuraaminen 8,5 Olin varsin tyytyväinen Jallikseen. Liike lähti vielä kohti ruutua, mutta malttoi seurata hienosti. Kaikki pa:t teki, ja sivuaskeleetkin onnistui hienosti. Ei mitään tietoa mistä pistevähennykset...
  • Istuminen 9 On ollut Jallikselle vaikea liike, annoin pienen (ilmeisen huomaamattoman) avun, ja istui oikein napakasti ja pysyi hyvin :) Positiivinen yllätys.
  • Luoksetulo 6 Maahan hyvin, laukalla kaikki välit, stopit olisi voineet olla paljon terävämmät, mutta että kuusi... hmmm...
  • Ruutu 0 Pettymys isolla P:llä. Jalliksen lemppariliike. Lähti ruutuun tykin suusta, veti yli stoppikäskyyn reagoimatta, ja pysähtyi ruudun ja kehänauhan väliin. Odotin hetken ja kutsuin "tule". Käveli sisään, pysähtyi hyvään paikkaan, josta käskin maahan. Hienosti loppu. No, tuomarin mukaan tuli liikaa käskyjä. Selvä se sitten.
  • Hyppynouto 7,5 Hieno nouto, ainut mun huomio oli se, että Jallis meni kapulalle hiukan epäsiististi. Palautus hyvä, ei purrut tms.
  • Metsku 7,5 Vauhdilla kapulalle, reipasta ravia takas, ei pureskellut.
  • Tunnari 0 Tää vaan naurattaa :D Tehtiin kohti luoksetulomerkkiä. Jepjep. Jallis oli täysin merkkimoodissa, ja ampaisi palikoiden yli vauhdilla merkille, ja uudella oma-käskyllä kohti seuraavaa luoksetulomerkkiä. Tässä vaiheessa tämä kuski sanoi kiitos :D
  • Kaket 0 Epäonnisuuden multihuipentuma. Tarvitsi kaksoiskäskyn jätössä, kun tehtiin jälleen saman luoksetulomerkin suuntaan... Teki kuitenkin kaikki vaihdot hienosti, ja olin varsin tyytyväinen nahkiaiseen! Kunnes sitten selvisi, että liikkuri oli tehnyt mokan, ja yksi vaihto jäänyt välistä. Voihan V sanon minä. Vaihtoehdoksi mulle sitten annettiin joko ottaa liikkeestä kutonen (kun ei kaikkia vaihtoja tehty) tai suorittaa liike uudelleen. Just. Ja tämä kun on ollut meillä jumiliike. Hetken pohdin, että tekeeköhän likka ne uudelleen, kun ei äskenkään tullut palkkaa. Päätin kuitenkin riskeerata, eikä olis pitänyt. Sama alku, kaksi down-käskyä. Vaihdot hyvin, kunnes M-S vaihdossa loikkas eteenpäin :( Se siitä sitten.
  • Kokonaisvaikutus 9/10=9,5 tästä saatiin kahdet pisteet, kun yksilöliikkeet arvosteli Tiina Heino ja paikkamakuun Ralf Björklund.
Yhteensä 164,5p ja ei tulosta.
En ole pettynyt pisteisiin, tai siihen ettei saatu tulosta. (ps, kukaan muukaan voi-luokan koira ei saanut tulosta) Vaan siihen, että pisteet eivät kerro mitään siitä, miten Jallis toimi kehässä... No, näin tälläkertaa, onneksi sentään itse tiedän nyt millä tasolla ollaan, ja mitä pitää treenata :) Merkkejä siellä ja merkkejä täällä ;)
Erjan ottama kuva pienestä paikkamakaajasta :) Kiitos!

Ei kommentteja: