sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Viikonvaihde paimennellen

Saimme viettää kovasti paimennuspainotteisen viikonvaihteen Lunan kanssa. Perjantai meni vähän nössöilyn merkeissä, kun Luna keksi että lampaiden luona seisova Päivi on kovin kovin pelottava! :/ Harjoiteltiin sitten lampaiden tuomista pelottavan Päivin ohi... Ja päästiinhän me siitä loppuenlopuksi ilman isompia kurveja.
Lauantaina tehtiin hakukaaria, tavoitteena saada ne nössöilyn jäljiltä takaisin "pulleiksi" (ammattisanastoa :D) Sen lisäksi kuljeteltiin lampaita ristiinrastiin, ja Luna sai tasapainotella.
Sunnuntai aloitettiin radan rakennuksella. Helmi sai hengailla pellolla sulhas-Matin kanssa sillä välin kun viriteltiin portteja ja häkki valmiiksi. Matilla oli tosin ihan omat intressit ojanpohjalla ;) Sen jälkeen treenattiin neljän koiran voimin. Luna teki melko kivan hakukaaren, mutta sitten ei ymmärtänytkään lähteä tuomaan lampaita mulle, vaan Päiville joka oli pitämässä niitä paikoillaan... Kun saatiin suunta selville, niin kyllähän ne lampaat hienosti mulle päätyi :) Sitten kuljettiin radan porttien läpi, ei tosin niitä suorimpia reittejä, mutta läpi rämmittiin kuitenkin ;) Lopuksi häkitettiin lapaat, Luna malttoi maata hienosti aloillaan, kun Päivi neuvoi mulle miten saada lampaita liikkumaan kohti häkkiä.
Kyllä oli taas todella mielenkiintoinen ja mukava päivä, sateesta huolimatta, vaikka välillä todella tumpeloksi itseni tunsinkin ;) Lisää tätä :)
Tomppa-hepokin on hienosti kotiutunut uuteen talliinsa, ja kuntoakin ollaan koitettu kohottaa pikkuhiljaa. Lauantaina käytiin tekemässä pitkä lenkki Satun ja Einarin kanssa. Päästeltiin menemään jokunen kilometri reipasta hölkkää, ja pakkohan oli pieni pätkä laukatenkin päästellä menemään. Tomppa oli niin innoissaan, että esitteli metsätaipaleella hullunkurisia ravilisäyksiäkin, eikä ratsastaja voinut kuin kikattaa kyydissä :) Kyllä ratsastus on mukava harrastus, varsinkin kun on hyvä keli ja loistavaa seuraa ;)
Muoks Muoks. Meinasi ihan unohtua! Helmin ja Lakun lapsista kolme oli tänään näytillä Hämeenlinnassa. Leevi, Karkki ja Nova olivat kaikki saaneet Erittäin Hyvä-arvosanan :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa paljon kivemmalta viikonlopulta kun stressaaminen sukulaissynttäriviikonlopusta..:)
T: synttärinviettäjätokomotivaatiopuutteiset Märynummelta:)