torstai 25. marraskuuta 2010

SPKY:n perusrata

Paimennuskisakausi sai tänään hienon päätöksen, kun käytiin Ruotsinkylässä suorittamassa Suomen Paimenkoirayhdistyksen perusradat molempien tyttöjen kanssa. Tuomareina Nilla Salonen ja Pirjo Koivu. Keli asetti suorituksiin omat haasteensa. Pellolla oli lunta paikkapaikoin polven alle saakka, ja lisää tuli taivaalta poikittain kovan tuulen saattelemana. Lisäksi pakkasta oli kymmenisen astetta! Mutta onneksi me ei pienestä hätkähdetä :) Toppavaatteet päälle, ja tuulta päin.
Luna suoritti oman osuutensa ensin. Hakukaari oli ihan hyvä, sellaista perus Lunaa. Tuomarien mielestä vähän laaja, mutta itse olen tyytyväinen. Nostossa meni ikuisuus, kun lampaat päättivät jäädä seurustelemaan Joskin kanssa tolpalle. Lunahan ei ketään pakota, vaan pyytelee kauniisti: "rouvat on hyvät, ja kävevät sitten kun tee on juotu...". Onneksi tee loppui, ja tädit suvaitsivat lähteä liikkeelle :) Loppu sujui ihan hyvin. Peruskuljetus on Lunan lempparia, siinä ei mitään ihmeitä. Lumessa kävely kysyi ohjaajan kuntoa, mutta onneksi koiralla on parempi kunto. Vapaakuljetus sujui myös ilman kommervenkkejä. Lampaan kiinniotto oli ihan jees. Tädit olivat hyviä pyydystää, ja Luna hoiteli oman puolensa. Sitten häkille, jonne lampaat kipittivät kiltisti. Jäin odottamaan tuomarin lupaa laittaa koira häkkiin, mutta se olisikin kuulunut laittaa sinne heti lampaiden perässä. (tästä ei kuitenkaan sanktioita...) Kun avasin oven päästääkseni Lunan häkin "kaulaan", yksi uuhi tulikin ryminällä vastaan. Oli lähdössä jo pois. Luna tiukasti maahan, ja siinähän olivat hetken yhdessä häkin kapeimmassa osassa. Mutta likka hallitsi hermonsa, jee! Loppu sujuikin sitten hyvin. Poispäinkuljetus meni jotenkuten. Ainakin Lunsku sai lampaat hyvin liikeelle. Olen oikein tyytyväinen Pumppaseen!
Sitten Jallis. Hakukaari oli kivan mallinen, mutta stoppas jo ennen tasapainoa, josta piti korjata. Tuomareiden mielestä kaari oli laajan puoleinen, mutta tähänkin olin itse ihan tyytyväinen. Jallis pitää kyllä lampaita silmällä kaarellakin, joten ei hukkaa niitä. Nosto oli kai ihan ok, reipas tosin. Tuonti oli banaania vedon suuntaan, ja turhan vauhdikaskin. Peruskuljetus on Jalliksen mielestä ihan boooooring. Miksi pitää lampaita mulle, kun vois ajaa poispäinkin? Mutta porteista mentiin jonossa, jarruteltava oli koiraa pitkin matkaa. Vapaakuljetusta mentiin Batman-viitta hulmuten. Kivaa sanoo Jallis! Lampaan kiinniotto oli helppoa, mutta enemmän aktiivisuutta olis koiralta kai toivottu. Mutta kyllä koira osansa teki, ja porukka pysyi läjässä. Sitten häkitys, siinä ei ihmeempiä. Mitä nyt Jalliksen kiertäessä taakse, yksi uuhista painoi häkistä läpi, kun yksi osista antoi myöden. Mun mielestä ei johtunut koirasta. Poispäin kuljetus meni vauhdikkaasti. Kyllähän Jamppa ajaa, mutkaista tietä tuntemattomaan! :D Hyvä hyvä Nahkiainen!
Neljä koiraa oli koittamassa perusrataa ja kaikki tekivät kerralla hyväksytyn suorituksen. Onnea Päivi ja Iita, sekä Joski ja Tauno! Hyvä me!!! Loistava fiilis, kun kaikki saivat haluamansa tuloksen!
Nillan lampaat olivat tosi kivoja ja keveitä liikutella, joten taas saatiin yksi hyvä kokemus lisää tyttöjen kanssa. Tästä on hyvä jatkaa! Nyt Jallis menee remonttiin. Sille pitää vaihtaa ainakin jarrulevyt ja -palat, sekä käsijarruvaijeri pitää kiristää. Muuten jatkamme harjoituksia kelien salliessa, ensi vuoden haasteet mielessä. Tämä kausi on ollut ihan mielettömän hieno! :)

5 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Olette loistava tiimi!
Onnea! (taas!)

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Onnittelut tätäkin kautta. On teillä ollu huikea vuosi. Keväällä aloitettiin vauvatreeneillä Jalliksen kanssa ja nyt se osaa jo vaikka mitä. Luna on saanut varmuutta ja siitä on kehittynyt mitä mainioin pikku paimenkoira. Hienoa tytöt.

Sitten tosiaan aloitetaan ne jarrurempat itse kukin, mutta kivampi näin päin kuin, että olis koirat, jotka ei halua tehdä töitä.

Terkuin
Päivi N

Eeva&Ässä kirjoitti...

Onnittelut teille tätäkin kautta! Paimennuskaudelle hieno päätös josta on enemmän kuin hyvä jatkaa kohti uusia haasteita =)

Tanja kirjoitti...

Teillä on kyllä ollut loistava kausi :) Te olette niin taitavia koko tiimi!!

Mari kirjoitti...

Paljon onnea!!