perjantai 5. joulukuuta 2014

FB:n koirakuvahaastste

Facebookissa kiertää parhaillaan mukava koirakuvahaaste. Tarkoituksena julkaista kuvia ja tarinoita karvaisista ystävistämme :)
Ajattelin kopioida kuvat tänne blogiin, kun tuolla fb:ssä kaikki painuu niin nopeasti historiaan

1/5 Helmi
Helmi on mun ensimmäinen oma koira. Helmin kanssa on kokeiltu ja koettu kaikenlaista. Tutustuttiin koiraharrasteisiin monissa lajeissa (toko, agility, haku...).
Helmi oli mitä parhain tallikoira. Se viihtyi tallin pihalla mainiosti, istui tukevasti kärryillä ajolenkeillä ja juoksi hevosten mukana ratsastuslenkit.
Se on aina ollut sosiaalinen ja kiltti, semmoinen kaikkien kaveri, luottoystävä.
Helmillä oli kaksi pentuettakin matkan varrella, kummassakin 6 pentua.
Nykyisin mummo viettää ansaittuja eläkepäiviä nauttien maalaiselämästä ja pihalla loikoillen. Helmin vas. takajalan ristisiteet ja nivelkierukka hajosivat harmittavasti syyskuussa ja leikkauksen myötä eläkeläisen elämästä on tullut rauhallisempaa ja tylsempää, ainakin toistaiseksi. Tästäkin huolimatta mummo on laumamme kuningatar.

2/5 Luna
Luna tuli hiukan sattumalta laumaan. Mulla oli suunnitelmissa ottaa Helmin ja Matin pentu, mutta silloin astutus jäikin puolittaiseksi ja Helmi tyhjäksi. Ja jokainen pentukuumeen sairastanut sen tietää, ettei siihen ole kuin yksi lääke.
Luna olikin sitten ensimmäinen ns. työlinjainen koira. Otin sen ajatuksissa harrastaa tokoa ja pk-jälkeä. Kasvattajalle lupasin _koittaa_ paimennustakin. Luna osottautui paukkuaraksi, joten pk-lajeille saatiin sanoa heipat. Tokoiluja jatkettiin tämän erittäin kuuman ja kiihkeän otuksen kanssa voittajaluokkaan saakka. Siihen se sitten jäi, kun se paimennuskokeilu otti niskalenkin ;)
Lunan kanssa paimennettiin perusradan ja muutaman ykkösen kisan verran, kunnes selkämurheet vei aivan liian varhain sairaseläkkeelle. Lunan selkä leikattiin 3 vuotta sitten. Halvausoireet jäi leikkaussaliin, mutta muut murheet on seuranneet pitkään mukana. Tänä päivänä Luna voi oikein hyvin. Kesäaikaan kukaan vieras ei huomaa Lunassa mitään vikaa. Lämpö tekee hyvää sen kropalle :)
Nautitaan kaikista yhteisistä hyvistä päivistä täysillä!


3/5 Jallis
Jallis, elämäni ilo ja valo. Tämmöinen koira taitaa osua vaan kerran kohdalle.
Yhdellä sanalla kuvaillen: Timangi.
Jallis tuli pienenä, matoisena, mutta niin kovin kovin iloisena ja suurella sydämellä kellarista Ruotsista. Päivi sen mulle hommasi. Jalliksen oli tatkoitus olla sijoituskoira, mutta kaikki ei aina mene niinkuin suunnitellaan.
Jallis on aina ollut niin positiivinen koira, että sen hyväntuulisuus tarttuu vaikka väkisin!
Ihan sama mitä teet sen kanssa, se tekee sen täysillä. Sen miellytämisen halu tursuaa yli äyräiden ja se on niiiiin onnellinen saadessaan huomiota.
Se on intensiivinen ja kiihkeä. Lampaat ja paimennus on Jalliksen elämä. Se on parhaimmillaan villeillä lampailla ja isoilla pelloilla. Sen olisi pitänyt syntyä Skotlannin nummille.
Se on koira jonka kanssa on mahdottoman helppoa olla ja kulkea ihan missä tahansa.
Jalliksella on kaksi hienoa pentuetta, joista olen kovin ylpeä.


4/5 Manna
Manna on mun lauman kummajainen.
Se on korvaamaton työmyyrä, joka on niin monessa sopassa jo keitetty, että harva koira taitaa ehtiä elämänsä aikana.
Se on tyypiltään sellainen työkone, jonka voi startata tarvittaessa ja laittaa varastoon taas. Manna hoitaa.
Se ei ole varsinainen lemmikki, eikä se elä miellyttääkseen muita. Sen mielestä pilkun viilaaminen on nörttien hommaa ja koti on nukkumista varten.
Se on erikoisen hassu eläin.
Vaikka se on ollut toisaalta haastava, niin samalla se on myös ehdottomasti suorin luonteeltaan mun koirista. Ei se keksi variaatioita, muttei toisaalta myöskään kestä yhtään simputtamista.
Hieno koira siitä on tullut, vaikken tänä päivänäkään vielä oikein tiedä mikä se on :)


5/5 Pisa
Vaikka meillä on Pisapikkuisen kanssa yhteistä historiaa vasta noin 4kk, tuntuu se siltä, kuin se olisi aina ollut täällä meidän kanssa.
Pisa on äitinsä kaltainen ilopilleri ja mun jalkaan kiinni kasvanut loinen.
Se tuntuu laumaan ja käteen sopivalta ja sen luonne, rakenne ja liikkeet miellyttää kovasti.
Aika näyttää mitä saadaan Pisan kanssa aikaan.

Ei kommentteja: