sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Se on täällä! ♥ Paimennuskausi ♥

Varoitus: Tämä plokitus sisältää imelääkin imelämpää hehkutusta!
KEVÄT KEVÄT KEVÄT!!! Ihana kevät on täällä ♥
Eilen koitti se suuri päivä, kun pitkän talven jälkeen otettiin lampaat pellolle ja päästiin koittamaan miltä treenaaminen maistuu. Ja maistuihan se! Luna treenasi lauantaina, tai lähinnä se oli sellaista kokeilua, että missä mennään. Odotin hyvinkin lennokasta menoa, mutta mitä vielä, sehän oli varsin fiksu. Toki käskyt on vähän ruosteessa, mutta pääasia kai, ettei se hölmöillyt.
Lauantai jatkui koko lauman kera ratsastuslenkillä metsässä ja pienellä tokoilusessiolla koulun kentällä. Kolme koiraa istuapönötti kentän reunalla rivissä kun tein ruudun. Kaksi jatkoi istumista kun yksi treenasi ruutua :) Sitten aina kaksi paikallaanmakuussa kerrallaan, kun kolmas treenasi, kätevää!
Tänään jatkettiin paimennuksen parissa. Molemmat likat pääsi baanalle :) Lunsku meni edelleen ihan mukavasti. Se on rauhoittunut (?) talven aikana, ja ainakin lähellä kuuntelee varsin hyvin. Suurin tekijä sen kanssa on varmaankin se, etten enää itse ole ihan niin hermostunut sen kanssa. Olen alkanut luottaa koiraan, ja hetkittäin jopa tiedän itsekin mitä ollaan tekemässä ;) Nyt yritän pitää Lunan fiiliksen vaan hyvänä, ja puuttua sen virheisiin "nätisti", ettei se keksis paineistua ja sen myötä taas häipyä planeetalta hakukaarella jne.
Ja sitten Jallis. Se vaan on niin mahtava tyyppi! Se hömpsö-pentu jää laitumen reunalle ja pellolle lähtee varsin katu-uskottava PAIMEN. Se ilme! Se on tiukkaakin tiukempi ja se on hurrrrjan tosissaan. Näyttää ja tuntuu hienolta! Toki se tekee pentumaisia juttuja, kun ei ole vielä päässyt treenaamaan kuin liinassa kuljetusta, nämä oli ensimmäiset treenit isolla pellolla, "isojen koirien juttuja". Ja leijailenko? LEIJAILEN! :D
Illalla vielä treenaamaan vähän tokojuttuja Satun kanssa :)
Jaa maalta vai?
Olen ollut viime viikon Nietosvaaran lampolassa "kätilöhommissa" oppimassa uutta :) Ensi viikko vielä siellä, kesälomalla hevoshommista ;) Kyllä karitsat ovat ihania ♥ Jokunen kuva söpöläisistä täällä.

Ei kommentteja: