sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Viikon touhuja

Kahden viikon lampolatyö on nyt takana. Olipa mielettömän mukava, kiinnostava ja opettavainen kokemus! Ehkä siinä vahingossa oppi ymmärtämään lampaiden aivoituksiakin enempi :) Ja siitä taas saattaa olla hyötyä paimennusharrastuksen kanssa. Luna pääsi yhtenä päivänä tekemään ihan OIKEITA töitäkin, kun siirsin sen avulla 4 lammasta lampolasta toiseen. Yksi rouvista oli vakaasti päättänyt jäädä omaan kotiinsa ja laittoikin Pumppasen tosissaan tiukille. Puski jopa, mutta likka ei luovuttanut, vau! Kun saatiin ryhmä ulos, loppu sujuikin suorastaan ammattimaisesti ;)
Treenattu ollaan myös useampana päivänä. Lunan kanssa olen treenannut poispäinajoa niin, että se on kuljettanut lampaat kauemmas, jotta saa taas juosta hakemaan ne uudestaan. Ja jotain kolahduksia on tainnut päästä kuulua, sillä se ihan oikeasti näyttää hoksanneen idean :) Tänään mentiin jo pidempää pätkää melkoisen mukavasti, ihan kuin se jopa tykkäisi hommasta! Joskin avulla tehtiin myös hakuja niin, että lampaiden luona oli ihminen, hyvin meni sekin. Kaaret ei ollut liian suuria, eikä sitä muutenkaan ahdistanut ottaa lampaita Joskilta, jes!
Jade on treenannut myös ja siitä on tullut iso tyttö. Se on valtavasti kasvanut henkisesti talven aikana! Se kestää jo koulutusta, eikä enää "mene rikki" sormenpään heilahduksesta :) Ollaan jo saatu hienoja kuljetuspätkiä aikaiseksi :) Flänkit oikealle tekee siivosti, vasemmalle on selkeästi vaikeampaa. Niitä pitää alkaa nyt työstää, samoin kuin palauttaa sen hyvä ja varma maahanmeno, mihin sekin hukkui ihan muutamalla treenillä?!
Kyllä paimennus on vaan hirmuisen hieno laji! Määääääää oon koukussa...
Perjantaina laumamme sai vahvistusta taas Helmin Karkki-pojasta :) Vanhaan totuttuun tapaan kaikki on mennyt hienosti! Sisällä nukutaan ja ulkona juostaan. Eikä mitään murinoita tai kyräilyjä. Hieno lauma!
Jee, ojat ovat sulanneet ja Lunan vesijuoksukausi on alkanut! :D
Tokon kanssa pitäis ehdottomasti nyt ryhdistäytyä! Kisoihin tekis mieli, mutta ei tällä treenimäärällä oikein kehitytä...

1 kommentti:

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Voihan hitsin pitsi, meidänhän piti näyttää Karkille lampaita vähän lähempää. Pääs ihan unohtumaan. Joku toinen kerta sitten.