sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Lyhyestä virsi kaunis...

...nimittäin Pumppasen paimennuskisoissa.
Kisattiin tänään Somerolla kennelliiton kisoissa. Lampaat olivat uurastaneet perjantaista saakka kisoissa, eikä niillä juurikaan ollut enää motivaatiota leikkiä paimennus-leikkiä viimeisen luokan aikaan. Suoritukset olivat enemmän tai vähemmän nopeita, hakukaari ja sitten kiitos ja hei :D
Toki sillä tuloksiakin tuli, vahvat koirat ja hyvät ohjaajat pärjäsivät kyllä. Päivi otti kakkosluokassa hienon kaksoisvoiton Villen ja Piskin kanssa! Onnea Päivi ja kovat jätkät!!!
Lunan suorituksesta ei jäänyt paljon jälkipolville muisteltavaa. Hakukaarelta 17/20 pistettä. Lunan ollessa kaaren puolivälissä, lampaat lähtivät tolpalta liikkeelle omia aikojaan, jolkottamaan koiran suuntaan :o Siitä siten annoin koiran tulla kohti, ja tuoda lampaat siitä mistä sattui tulemaan. Eli minkäänlaista nostoa ei ollut oikeastaan. Tolpan kierron jälkeen alkoi tahtojen taistelu, kun lampaat liiskautuivat muhun kiinni, ja Lunan kanssa yritettiin saada niitä liikkeelle. Turhauttavaa. Poispäinajo oli lähinnä poispäinvekslailua, ajamisella ja meidän touhuilla ei ollut mitään tekemistä keskenään. Lampaat yrittivät parhaan kykynsä mukaan kääntyä mua kohti. Linjoja en viitsinyt edes miettiä... Ekojen porttien lähellä Lunalla meni käämit, ja se teki jonkun syöksyn. Ei kuitenkaan purrut. Yks täti päätti syöksyä varikon suuntaan. Laitoin Lunan hakemaan sen, ja se saikin tilanteen pelastettua. Tässä vaiheessa auton torvi soi, ja peli puhallettiin poikki. Mitä siellä enempää sähläämään. Marssitettiin tädit varikolle ja siirryttiin seurustelemaan ja kahvittelemaan ;)
Noh, ei muuta kuin leuka rintaan, ja kohti uusia tappioita :)

2 kommenttia:

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. Luna teki parhaansa, mutta tällä kertaa lampaat olivat enemmän kuin vaikeita mikä nähtiin jo aiemmin, kun moni varma ja kokenut koira heitettiin radalta joku diskauksen tai ajan puutteen takia. Jotta tosiaan, sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee ja nyt kohti uusia haasteita. :)

Mia kirjoitti...

Meillä kokeessa on onneksi suht elottomat kaitsettavat, kuullostaa niiiiin vaikeelta tää omaa tahtoa toteuttavien eliöiden kanssa kisaaminen. :)

Ens kerralla sitten kiltimpien lampaiden kanssa kunnon tulokset, eiks vaan! ;)