sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kesäloman viettoa :)

Ihanaa, kesäloma! Viikko ollaan nautittu ja toinen viikko olisi vielä edessä. Huippua! Kelit on olleet ihan uskomattomat! Lämpötilat siinä 30 asteen tienoilla varjossakin. Ollaan siis uitu, uitu ja uitu :) Ja sitten myöhään illalla treenattu ja käyty lenkillä. Ei päivisin voi tehdä muuta kuin löhöillä tai lillua järvessä. Ollaankin vierailtu Iso-Valkeella monen monta kertaa viimeisen viikon aikana. Sen lisäksi pari kertaa Tervakalla ja Kalattomalla.
Tiistaina vaihdettiin maisemaa, ja hurautettiin Leenan luo Pohjankuruun lenkkeilemään. Siellä on ihan käsittämättömän upeat maisemat!
Metsässä edettiin rauhalliseen tahtiin, siis me ihmiset. Koirat eivät paljon itseään säästelleet helteestä huolimatta. Kaikki kuitenkin selvisivät järvelle saakka hyytymättä, ja uiminen maistui kaikille viidelle koiralle ja kahdelle ihmiselle :) Kallion päällä juotiin kahvit ja jatkettiin matkaa seuraavalle järvelle.
Kyllä sellaisissa maisemissa kelpaa kuljeskella. Tosin yksikseni eksyisin siellä alta aikayksikön ;) Kiitos Leena! Tiistaina sitten uudelleen :)
Tässä koko konkkaronkka! Vasemmalta Medi, Jallis, Helmi, Luna, Lucas ja Heli
Lisää kuvia täällä.
Keskiviikko illalla Helmi pääsi pitämään hauskaa isolla H:lla! Koska Hellitäti voi nyt niin hyvin, yllytin äiskän ohjaamaan häntä Tassujen epävirallisissa agilitykisoissa. Helmihän ei ole lajia treenannut aikoihin (vuoteen?) oikeasti ja talvellakin vaan hiukan hubilityhumppaa hallilla harrastanut, mutta sehän ei tahtia haittaa, kun on reipas mieli ja hiukan yllytyshulluutta :D Helmi meni toooosi hienosti, ja LUJAA! Ensin mölliradalla ja sitten avoimen radalla. Puomi osottautui kompastuskiveksi, sillä Helmi ei ollut koskaan koittanut alumiinista sellaista, eikä osannutkaan sitä suorittaa :o Mutta mikä parasta, rimat pysyivät ylhäällä! Ja voi sitä koiran onnea!!
Äiti ja Kössi voittivat Tassujen seuran mestaruuden samoissa skaboissa :) Onnea huippupari!
Agilitykisojen jälkeen vein Helmin kotiin ja otin vaihtariksi pikku paimenet kyytiin. Hurautettiin lammaslaitumelle treenaamaan Päivin kanssa. Illan viiletessä olikin mahtava treenata! Koirilla olikin ollut taas pikku tauko paimennuksesta. Jallis aloitti tekemällä uskomattoman hienon haun Päivin pidellessä lampaita kauempana. En osaa matkaa arvioida, mutta ihan kunnon haku se oli. Ja jopa maahan-käsky toimi siellä kaukana :) Siitä se sitten nosti lampaat Päivin luota muina naisina, ja kuljetteli ne rauhallisesti mulle. Voi Jallis! Sen jälkeen poispäin ajoa koko pitkän pellon päähän ja vielä pätkä vasemmalle. Peruskuljetuksella takaisin. Kiasus sitä rekkua, miten joku voi olla tollainen. :) Sitten Pumppis vuoroon. Sekin teki hienon haun ja sen päälle kuljeteltiin lampaita pitkin peltoa. Hiukan piti käydä neuvonpitoa siitä, onko suuntakäskyjä kuunneltava. Kyllä treenaaminen on kivaa!
Lauantaina Luna pääsi taas hiukan leikkimään työkoiraa. Oltiin kokoamassa ja ajamassa emoja ja karitsoja häkkiin vieroitusta varten. Kyllähän Lunaa iso lauma vielä jänskättää, mutta kerta kerralta se saa enemmän rohkeutta. Alkuun oli hammas vähän turhan herkässä, mutta lopuksi se teki enää pari sellaista "valehyökkäystä" tuijottavia emoja kohti, ei kuitenkaan purrut :) Milläs muulla sitä työtä oppii, kuin tekemällä.
Lomailu jatkuu :)

Ei kommentteja: