lauantai 3. heinäkuuta 2010

Too short hair!

Käytiinpä tänään järkyttämässä Romanialaisherra Zsolt Lokodia Porin KV näyttelyssä Jalliksen kanssa. Herra oli erittäin tykästynyt turkkikoiriin, ja hänen arvosteluperusteet menivät aikalailla niin, että mitä enemmän karvaa, sen parempi nauha. Ja koska Jalliksella ei liiemmin puuhkaa löydy, tulos olikin sitten T (niinkuin työkoira). Keltaiseen nauhaan olin asennoitunutkin etukäteen, mutta sen jälkeen kun vaaleanpunaista nauhaa tuli lähes kaikille (olipa siellä karvojen alla mitä tahansa) aloin oikeasti uskoa siihen että se haluttu sininen muovinauhanpätkä saataisiin kotiinviemisiksi. Mutta kuinkas sitten kävikään?
Tuomari pyöritteli avoimen kauhistuneesti silmiään katsoessaan Jallista kehään tullessa. Ensimmäisenä kommenttina "too short hair for me". Jahas. Ja koska koirallani on lyhyt karva, niin eihän siinä voi olla mitään muutakaan hyvää. Muodolliset juoksutukset kehässä, muttei edes hampaita tainnut katsoa.
Tässä arvostelu: Too high chest, too big light eyes, wrong pigmentation, too heigh set and carrige of tail, too open elbows, too height set & carrige of tail. Very very short hair." Häntä on korkealla, tuli selväks, kun kahteen kertaan oikeen paperille kirjattiin :D Mutta menköön vaikka häntä rullalla, kunhan luonne on se mikä on :)
Helmin ja Lakun lapsi Karkki sai komeasti Sertin ja vara-cacibin! Laku iskä myös ERIn. Päivin kauniit työkoirat Ville ja Iita saivat molemmat EH:t :) Onnea kaikille tasapuolisesti! Ainoastaan meidän nahkiaisille (eli Jallis, Sun ja hyvin niukkakarvainen Spice) jaettiin T:t.
Pakko sanoa että vaikkei tulos itsessään harmitakkaan, niin ne syyt minkä takia T tuli, ottaa päähän. Mitä koira tekee sillä valtavalla turkilla? Olisikohan kuitenkin arvostelussa syytä laittaa enemmän arvoa liikkeille, terveelle rankenteelle ja luonteelle? Toki tämä oli vain yhden tuomarin näkemys, mutta... Rodun paras bordercollieuros näytti aivan australianpaimenkoiralta. Siihenkö pyritään?
Niin tai näin, matkailu avartaa! Reissu oli kiva kun oli hyvää seuraa :) Kiitos Päiville kyydistä! Omituistenotustenkerho hoiti homman tyylillä, varsinaisia kehäkettuja kaikki! :D
Jatkamme taas keskittymistä lajeihin jonka lopputulokseen voi itse vaikuttaa treenaamalla :) Näyttelyyn mennään uudestaan sitten joskus, kun pikkulikka pääsee käyttöluokkaan tai sitten jos joku pinkki-Paul osuu tuomariksi lähinurkille ;)

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mä en ole jaksanut antaa arvoa näyttelyille pitkään aikaan... ja älytöntä että bortsujen arvosteluun vaikuttaa turkin pituus, sillä ihan rotumääritelmän mukaisestikin se voi olla lyhyt. Tiedän tunteen, Roihunkin arvosteli pehkocolliekasvattaja, joten tietää millaiseen turkkiin on tottunut...

Joski kirjoitti...

Lyhyestä virsi kaunis -ja Jallis on! <3

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Jallis on oikeasti kaunis! Kun katsoo tota kuvaa niin sehän on niin harmonisen tasapainoinen kuin ikinä olla voi. Meidän "Hessu Hopolla" on kintut miten sattuu ja koodinaatio kadoksissa, puhumattakaan kaikista muista pikku "vioista", mutta turkkia löytyi, joten jos noilla eväillä saa EH:n ja Jalliksen eväillä T:n niin aina vaan enemmän olen sitä mieltä, että näyttelyt on oikeasti pelkkää bisnestä eikä niillä ole mitään tekemistä rodunjalostuksen kanssa, etenkään kun kyseessä on työkoirarotu, jolle luonne ja käyttöominaisuudet on kirkkaasti kaiken muun yläpuolella. Ugh, olen puhunut.

Riikka kirjoitti...

Just ton takia näyttelyt on niin syvältä... =/ Voisi kieltää koko homman työkoira rotujen osalta! ;-)

Jallis on nätti (ihan mun suosikki) ja hyvä rakenteinen otus!! (mutta mähän en olekaa mikää ulkomuototuomari ja tottunu kattelemaa tota omaa tikkujalkaa, hih)