perjantai 29. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen meni, vappu tulossa

Huh hulinaa! Sitä on piisannut viimeaikoina. Pääsiäisen mukavuudet aloitettiin jo torstaista, kun käväistiin Leenan luona ulkoilemassa ja turisemassa kuulumiset. Ihanaa kun lumet on lähteneet, niin päästiin sinne upeisiin maisemiin kunnon lenkille. Metsälammet/-järvet olivat tietysti vielä jäässä, joten sen verran oli pakko pitää jengin menoja silmällä. Pieni Saana kävikin jo heittämässä talviturkin jäähileiseen veteen... Muuten Saanakin löysin Jalliksesta idolin, jokin nahkiaisessa vetoaa pentuihin :) Taas kerran kiitoksia Leenalle mukavasta ulkoiluseurasta!
Ihana Saana 4,5kk
Leenan lambeja. Mukavan kirjavaa joukkoa ulkoili siellä mammoineen :)
Kunhan Leenalta kotiuduttiin, tulikin jo Tanja, Peppi, Miina ja Enne. Sitten taas lenkille lauman kanssa. Ettei totuus unohtuisi, suunnattiinpa vielä Päivin luo paimentamaan. Jallis ja Luna tekivät omat treeninsä, ja Ennekin pääsi ihmettelemään lampaita ihan lähietäisyydeltä :) Muuten torstai-ilta vietettiin rauhallisesti rupatellen, kun koirilla painoi päivän reissut jaloissa.
Perjantaina saapuivatkin Kati ja Pinto lauman jatkeeksi :) 7 koiraa rivarikaksiossa lienee ihan sopiva määrä ;) Käytiin treenaamassa koulun kentällä, kaikki koirat pääsivät puuhaamaan jotakin. Tanjan perrot tekivät duo-tokoa :D Loppuun otettiin pikkuinen paikkamakuu, kun saatiin kunnon rivi omasta takaa!
Amatöörikuvaajan kämmi! Enne puuttuu rivin päästä :(
Siitä hyvästä hän saakoon ihan oman ruudun ;) Rauhallisesti makoili nuorukainenkin :)
Treenien päälle kentällä pienet irrottelut ennen metsään siirtymistä. Nahkiaiset Jallis ja Enne :)
Näin sitä mennään! Kelppari liittyi välittömästi paimenkoirien matkaan.
Kaiman lauma. Miina, Peppi ja Enne.
Vielä metsälenkille ennen kuin Tamperelaiset lähtivät kotimatkalle. Kiitos Tanjalle käynnistä!
Lauantaina käytiin Katin ja Pinton kanssa tsekkaamassa Iso-Valkeen kevättä. Rannasta oli jo jäät lähteneet niin että koirat pääsivät hiukan lutraamaan. Paistettiin makkaraa ja istuttiin auringossa. Ai että!
Tokihan me taas käytiin paimentamassakin. Kati otti paljon kuvia, niitäkin löytyy mun albumista. Kiitos!
Kuva joltain lenkiltä. Hassut jono-otukset!
Sunnuntai aloitettiin treenaamalla srk:n nurtsilla. Siellä on taas kiva puuhata, kun tilaa piisaa, ja puita riittää kierrettäväksi :)
Pinto luoksetulossa
Alla Katin ottamia hienoja treenikuvia, jälleen kiitos!
Jallis ja metsku.
Helmi lähdössä merkiltä jonnekin ;) Ruutuun se tais päätyä.
Lunsku vastaanottaa palkkaa onnistuneesta ruudusta :)
Tämä kuva oli PAKKO laittaa. Luna teki ihan sairaan mageen tunnarin, jee! Ja vieläpä ruutujen, narupallohilluttelujen jne jälkeen. (Ja sitten tähän kohtaan lisää tuuletusta!)
Jalliksen kuviot
Metsälenkillä purettiin loput energian laumasta. Sen jälkeen Kati ja Pinto lähtivät huristelemaan kohti Raumaa ja me suunnattiin, kuinkas muutenkaan, pellolle :D Kiitos Kati ja Pinto käynnistä, ihanaa että Pinto selvisi lentolomastaan ilman kipulääkkeitä! :)
Päivi otti upeita kuvia mun paimenista! Alla pari helmeä, loput nähtävissä Päivin galleriassa. Kiitos!
Jallis ihanainen. Pätevä rekkuni ♥
Luna hommissa ♥
Paimennustreeneissä saatiin siis aivan loistava viikon maratooni, ja se näkyi kyllä tytöissä. Kivalta tuntuu meno. Luna on saanut tehdä muutaman toooooosi pitkän haun, treenannut perusjuttuja (tai lähinnä sitä onko pakko kuunnella mitä sanotaan, vai vedetäänkö arvalla) ja tekipä se Päivin kanssa yhtenä päivänä pari jakoakin :) Jallis on kuljettanut pitkiä kuljetuksia ja tehnyt nättejä hakuja. Nyt alkaa taas stoppikin toimia siellä hakukaaren päässä. Sillä kun on ollut selkeä ajatus hyvästä paikasta omassa päässään ;) Ja muuta en voi sanoa, kuin että on se rekku aika timangi.
Tiistaista alkaen minä suuntasin Siuntioon hommiin, ja koska suunnalla olin, niin tehtiin keskiviikolle treffit Mian kanssa Lohjalle. Mun koirat pääsivät tuulettamaan lenkille Mian lauman kanssa. Käytiin katsomassa Mian tulevaa treenipeltoa, ja tokihan mä kuvasin samalla koiria ;)
3/5 Mian koirista. Peak, Spice ja Sun
Koirat kun joutuivat olemaan autossa navettahommien ajan, niin pääsivät siitä hyvästä ihanalle rinteiselle lehmälaitumelle juoksemaan. Siellä oli tosi kaunista, kun valkovuokkoja oli kaikkialla, ja koivuissakin oli jo pienet lehdet. Kevät ♥
Luna tarkkana
Jallis kukkaistyttö
Helmi se osaa poseerata vuosien kokemuksella :)
Eilen illalla käytiin kevään ensimmäisellä jokinotkolenkillä. Mukana siis äidin koirat (paitsi Martta) ja Marikan pojat. Ulkoilu sai vaan kurjan päätöksen, kun Helmi joessa jäähdytellessään ei päässytkään reunalta ylös, vaan upposi syvälle saveen :( Se ei olisi koskaan päässyt sieltä ilman apua ylös! Onneksi olin lähellä, ja sain vedettyä sen niskanahasta ylös saviliejusta. Kotona oli sitten pestävä mutainen ja väsynyt Helmi. Onneksi kuitenkin selvittiin säikähdyksellä!
The Lauma
Kuvia on tullut niin hävyttömät määrät otettua viime aikoina, etten jaksa niitä albumeita erikseen linkitellä. Kiinnostuneet löytävät haluamansa kuvat täältä.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Kiitos Tanja fantastisesta lomasta!! Koirat tekivät lentoharjoituksia ja vähän muutakin treenailua. Pin ja minä kuitataan: paljon ulkoilmaa ja hyvää seuraa sekä hyvä lomamieli, kiitos!