sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Jalliksen kisat ja muita häppeningejä

Kukkuluuruu! Päivitystä kuvablogiin taas :) Kesä jatkuu helteisissä merkeissä ja meidän poppoo jatkaa hulinoitaan totuttuun malliin. Ulkoilua, uimista ja paimennusta. That's it!
Välillä otetaan "tyhjät pois" iloisesti lentäen:
Lunsku
Jalmari
Helli-täti
Elämänmuutos ja uusi työ maistuu hyvältä edelleen :) Joka päivä on uuden oppimista, erilaisia ihmisiä ja eläinyksilöitä. Lehmän ajatusmaailma alkaa pikkuhiljaa avautua, ja käsite "lehmän hermot" ovat saaneet merkityksensä. Varsin lupsakkaa sakkia nuo ammut :)
Ensimmäinen vastasyntynyt vasikka minun lomittajan taipaleellani :) Aivan mahtava paketti, iso ja elinvoimainen ♥ Jos mä saisin päättää, tulisi sen nimeksi Ihqu ;) Tänä vuonna vasikat nimetään I-kirjaimella alkavin nimin.
Uiskentelemassa ollaan käyty jonkin verran. Vesi on ihanan lämmintä, kyllä kelpaa lillua!
Joko, joko, joko saa mennä? Kalattoman rannalla odotellaan uintilupaa :)
Damille kyytiä!
Torstaina plumpsahdettiin Pohjankurun vesiin. Elikkäst navettojen välillä käytiin Leenan luona ulkoilemassa ja uimassa. Päiväkahvit juotiin kallion päällä Sipuli-järven rannalla, seitsämän roopenkollien touhuillessaan omiaan sulassa sovussa. Ihan mahtavaa! Kiitos Leenalle taas!
Kaikki muut kuvassa, Helmi nauttimassa välipalaa hirvenraadon muodossa...
Saana, Heli, Jallis, Luna ja Lucas ♥
Eilen sitten koitti innolla ja kauhulla odotettu paimennuskisapäivä. Olin ilmoittanut Jalliksen ykkösluokkaan, että saataisiin kisarutiinia. Tuloshan sillä oli entuudestaan jo ykkösestä. Arvostelevana tuomarina Guru Englannista: Kevin Evans. Maanantaina oli viimeinen treeni ennen kisoja, ja kauhulla odotin kuinka lujaa Timangi lähteekään hyppysistä... Ja lähtihän se ;)
Hakukaari vasemmalle mentiin vauhdilla 100km tunnissa. Down-käsky kajahti kuuroille korville, ja aikaansai korkeintaa lievää vauhdin kiihtymistä. Jallis stoppasi itsenäisesti sinne kello kahteen, tai jopa puoli kolmeen. Voi skeida. Nosto sitten siitä, aikalailla kohti tolppakoirakkoa. Onneksi se nosti sentään lauman fiksusti, kerran pysähtyen. Kuljetus ohjaajalle tuli sitten sieltä sivusta, tais se jonkun käskyn ottaakin, suurin osa oli kuitenkin turhaa äänihuulien kuluttamista. Jallishan tietää paremmin...
Tolpankierto meni suunnilleen niiltämain mistä pitikin, mutta yksi kekkulilammas alkoi kokeilla Jalliksen pokkaa uhittelemalla sille. Jarrua jarrua hermoille, ja kääntyihän sekin pököpää. Sitten mentiinkin aika luikua, mutta ei suinkaan kohti portteja, vaan kohti häkkiä! Voi hitto. Siinä sitten hetki jumpattiin, mutta sain kuin sainkin Jalliksen tulemaan häkin ja lampaiden väliin, ja matka kohti portteja jatkui rapsakkaa vauhtia, mahdollisimman hyvin linjoja väistellen. ;) Lauma meni somasti ohi porteista, mutta sitten aloinkin vihdoin saada hommaa (lue: koiraa) hanskaan. Huh.
Loppukuljetus meni siedettävästi, Jallista jarrutellen tottakai. Sehän ei todella pidä lampaita mulle, sillä sen mielestä kuljetus esimerkiksi kohti taivaanrantaa on paljon siistimpää :D Häkki sensijaan sujui hienosti, Jallis teki hyvin hommia ja tädit kävelivät sisään muitta mutkitta :) Timangi häkkiin sisälle, ja eiköhän samainen hyvinkin itsetietoinen lammarouva jatkanut jälleen uhitteluaan... Jallis meni aika syöksyllä lauman taakse, ja johan olivat tädit portilla odottamassa ulkoistusta. Loppu hyvin, kaikki hyvin :) Huh.
Tässä kaikki pisteet osa-alueittain:
  • Hakukaari 17/20
  • Nosto 9/10
  • Kuljetus ohjaajalle 18/20
  • Poispäinajo 1/10
  • Kuljetus 17/20
  • Häkitys 10/10
  • Häkistä ulosajo 8/10
Tuomarin kommentit: Nice dog!
Yhteensä 80/100p, PPR1, PAIM1 ja sija 2. Hyvä Timangi!
Ennen ja jälkeen omaa suoritusta olin hommissa takavarikolla. Melkoisen tuskaista hommaa, kun lämpöä on siinä 30c, tai ylikin, eikä pientäkään tuulenvirettä käy. Mutta hienosti saatiin kisat pyörimään, vaikka pienellä (mutta sitäkin tehokkaammalla!) porukalla puurrettiinkin :) Hyvä me! Onnea vielä tätäkin kautta kaikille menestyjille ja muille omiin suorituksiinsa tyytyväisille!
Nyt alkaakin armoton tehotreenaus, että ehdin saada hiukan koiraa rukkaseen ennen reissuun lähtöä. Unelmista tulee totta jo 11 päivän päästä! Ei malttais odottaa! :)

2 kommenttia:

Sanna Hyytiäinen kirjoitti...

Hyvinhän teillä meni kun koulari ja sijoituskin!
Onnea hienosta tuloksesta!

T: Sanna & Ruippa

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Onnittelut. Tuomari kehui vuolaasti Timangia ja ihan syystä. :)