lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannusta!

Aika kuluu ihan siivillä! Nyt on jo keskikesä, ja Skotlanninreissu lähestyy lähestymistään! Juurihan siihen oli toivottomalta tuntuva puoli vuotta aikaa... Alkaa pikkuhiljaa jännittää. Jalliksella on nyt juoksu, joten pentuprojekti siirtyy ensi vuodelle. Jos kaikki menis suunnitelmien mukaan, niin olis kevätpentuja tulossa. Ei malttais odottaa :)
Koirat ovat saaneet elää ihan pellossa (tai metsässä) viime aikoina. Olen jotenkin onnistunut buukkaamaan niin hyvin kaikki päivät, ettei lenkkeilyjä kummallisempaa aktivointia ole tytöille järjestynyt. Jallis on päässyt treenaamaan paimennusta kyllä melkein päivittäin, siihen kun ei mene kuin se vartti. Toisina päivinä koetaan suuria onnistumisen tunteita, toisina ihan jotain muuta. Noh, se taitaa olla lajin henki. Luna on myös saanut humpata pariin otteeseen laitumella, se on niin mahottoman onnellinen kun pääsee hakemaan lampaita. Ja matkat ei sitä huimaa, kunhan suunta on kohti minua ;)
Jallis mäntymaahikkaiden metsästyksessä :)
Ja sitten me ollaan tehty töitä. Niitä ihan oikeita lammastöitä, joista tällaiset sunnuntaipaimentelijat aina haaveilee :) Mulla oli projektina sorkkienleikkuu, madotus ja utaretarkastus vajaalle kolmellesadalle uuhelle, ja homma tietysti tehtiin Jalliksen ja Lunan suotuisalla avustuksella.
Jallis on koonnut lauman.
Jallis ja Luna ajavat jengiä kohti häkkiä.
Pakka hallussa ja suunta oikea, yhteistyöllä tämä sujuu! :)
Sinne ne menee, hitaasti mutta varmasti
Hienoa työtä tytöt!
Jallis sai lisäksi opetella toimimista häkissä sisällä. Se pääsi painostamaan sieltä porukkaa ränniin, ja alkoikin ymmärtää hienosti jutun ideaa.
Viimeisiä viedään! Jallis (ja minä) oltiin päätä myöden kurassa ja paskassa, mutta niin kovin tyytyväisiä! Pikkukoirani pääkoppa kasvoi hurjasti näiden hommien aikana. Kamala miten paljon tykkäänkin tuosta rekusta! ♥

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Uskomattoman hienoa miten sun "sohvaperunat" pelittää noiden elikoiden kanssa. Niinkin hyvin, että samalla voi ottaa kuvia kun kaverit hoitaa homman! :D

Oman koulutuksen jälkeä näkee juurikin näin parhaiten. :)