sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Tokokokeilu eeveeällässä

Helmin kanssa käytiin tänään kokeilemassa tokon kuninkuusluokkaa Noormarkussa. Tilanne oli ihan uusi sekä minulle, että Helmille. Mutkia matkaan meinasi loppusuoralla tehdä se, että Helmi loukkasi eilisellä lenkillä jalkansa, ja ontui lauantai-iltana vielä pahasti. Jätin ratkaisun lähdöstä aamuun. Aamulla Helmi oli kuitenkin oma hilpeä itsensä (ehkä vähän jäykkä), joten päätin lähteä uhmaamaan pakkasta. Mittari näytti taas aamulla -32... Ajeltiin Rauman kautta, niin saatiin Kati kyytiin seuraksi ja valokuvaamaan :)
Koe alkoi paikkaistumisella. Helmi pysyi istumassa koko 2 minuuttisen, joskin oli ollut levoton, varsinkin jätössä ja kun palasin sivulle. Mutta ihmekös tuo tällä treenimäärällä.
Istuminen ryhmässä 9
Seuraaminen oli Helmimäisen epätarkkaa vinoine perusasentoineen ja laajoine käännöksineen. Mutta into oli hyvä ja vire säilyi läpi seuraamisen. Kontakti pysyi hyvin ja häntä heilui. Annoinkohan jonkun lisäkäskyn, en muista.
Seuraaminen 8,5
Entinen idari, eli Z, eli salamakävely, tai mikälie, meni siinä suhteessa hyvin, että Helmi teki kaikki oikeat asennot :) Liikejärjestys oli istu-maahan-seiso. Istumisen jälkeen annoin seuraamiseen lisäkäskyn kulmassa kun haahuili jotain.
Seisomaan stoppas ok...
...mutta kääntyi iloisesti mun mukaan ohikävelyssä. Olen kuitenkin onnellinen kun kaikki asennot onnistui (paremmin, nopeammin, suoremmin jne vois toki tehdä!), jopa se murheenkryyni istuminen meni oikein.
ex-idari 6
Luoksetulo oli hieno. Asiallinen vauhti ja napakat stopit. Jee.
Luoksetulo 10
Ruutu sitten. Merkillelähetys tehtiin ihan luoksetulon loppupaikan vierestä, joten en saanut Helmiä viriteltyä. Ts. sillä ei ollut mitään käryä siitä minne ollaan menossa, ja mitä tekmässä. Lähti merkki-käskyllä vähän eteenpäin, ehkä puolimatkaan. Katsoi maassa jotain. Uudella käskyllä hitaasti merkille hämmästyneen näköisenä. Ruutukäskyllä lähti sentään oikeaan suuntaan, ja matkalla bongas määränpään ja laukkavauhtikin kiihtyi :) Hyvin keskelle ruutua maahan. Mun kävellessä ruudun ohi, kohti lähtöpistettä, Helmi oli tehnyt jonkun liikkeen, oli siis lähdössä mun perään tms. Pysyi kuitenkin. Huh. Sivulle ok, kruunattuna tietysti vinolla perusasennolla ;)
Ruutu 7,5
Sitten tauko.
Ohjattu oli niitä meidän "varmoja liikkeitä" hihhih. Käsky "merkki", ja mitään ei tapahdu! Koira tuijottaa jonnekin tyhjyyteen. Uudestaan "merkki!" ja Helmi laukkaa rivakasti merkille. "Oisit heti sanonut!" Näyttö oikealle ja "tuo". Lähti hienosti oikealle, mutta matkalla bongas keskimmäisen kapulan. Ou fak. "SEIS!" Ja uus näyttö. "Jaa, oisit heti sanonu" tuumaa Helmi, ja noutaa vauhdikkaasti oikean kapulan. Huh.
Ohjattu nouto 8
Hyppynouto metskulla, sarjassamme varmoja liikkeitä ;) oli ohjaajan taidonnäyte toivottomasta heittotaidosta. Heitin sitten kapulan n. 1,5metrin päähän esteestä, ja siitä se vielä iloisesti vieri esteen sivuun oikealle, melkein toimitsijoiden jalkoihin :/ Hyvä minä. Ois pitäny kysyä saanko heittää uudelleen... Laitoin kuitenkin Helmin noutamaan. Yli meni ja palautti, mutta ei todella voinut hypätä. Hö.
Hyppynouto 0
Tunnari meni kuin elokuvissa :) Fiksua laukkaa palikoille, rauhallinen haistelu ja oman kanssa vauhdilla sivulle. Ja tällä kertaa jopa luovutusasento oli hyvä. Ei lisättävää :)
Tunnari 10
Kaukokäskyt meni sinällään hyvin, että Hellitäti teki kaikki vaihdot reippaasti ja oikeisiin asentoihin, mutta tekniikka pissi pahasti. Olen opettanut uudestaan pari vaihtoa, eikä ne vielä toiminut kokeessa, tai sitten jäykkyyskin saattoi vaikuttaa. Tuli siis eteenpäin ikävän paljon... Osaa kyllä tehdä tosi hienostikin nämä.
Kaukokäskyt 6
Viimeiseksi paikkamakuu. Meni hienosti vasta omalla käskyllä maahan ja nousi sivullekin omalla :) Makasi neljäminuuttisen kiltisti. Hyvä homma. Ei siis kaukokäskyjä paikkamakuussa tänään :D
Paikalla makaaminen 10
Yhteensä 238,5p 2-tulos
tuomari Juha Kurtti
Kuvista kiitos Katille!
Lisää turinaa ja tarinaa joku päivä, nyt tää hyytynyt reissaaja painuu unten maille...

4 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Aikamoinen "kokeilu" ...
Ootte te ihana pari ♥
(kiva, kun oli "kuvaaja" mukana!)

Kati kirjoitti...

Olipa mukava olla kisaturistina teidän mukana :) Helmi yritti todella kuunnella ja tehdä kovasti!
Kuvaaja oli vaan vähän kehno, mutta tilanteista oppii :)
Onnistuneita treenejä teille, kunhan Hennitäti paranee leikkauksestaan!
Laitetaan se Foreca ja Ilmatieteenlaitos seuraavalla kerralla ojennukseen ja otetaan kaikki irti seuraavista happeningeistä!

Kati ja Pinto

Soile kirjoitti...

Mä luen säännöllisesti tätä blogia vaikken kommentoikkaan :))
Koska olen niin harvoin sisään kirjautuneena..
Tykkään Duracellien blogista!! ♥

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Hienosti vedetty eka debyytti evl:ssä. Ja hienot kuvat. Saat Kati neuvoa mulle miten saa noin hyviä sisäkuvia ja Tanja puolestaan joutuu neuvomaan, halusi tai ei. :D