lauantai 14. helmikuuta 2009

Kisaturistina ja treenaamassa

Lastasin aamulla koko koiralauman autoon, ja huristelin Lietoon katsomaan toko-kokeita. Kisaamassa oli iso liuta tuttuja koirakoita. Aivan mielettömän upeasti aloitti toko uransa Tassulaiset Tuija ja Elina, onnittelut molemmille! Molemmat pennut pääsivät myös halliin ihmisiä pussaamaan ja ihmisten pussattaviksi. Melkoisia ihmismagneetteja nuo koiravauvat. :) Varsinkin Mattipatti viihtyi loistavasti sylissä kuin sylissä. Välillä leikittiin mun sormikkaan kanssa, ja hienosti malttoikin leikkiä siellä hulinan keskellä. Luna kävi hallissa leikkimässä sivulletuloja ja muita kivoja pikkujuttuja. Nyt se oli iloinen, eikä ottanut turhia paineita paikasta. Kerran johonkin kolahdukseen reagoi luimistellen hetken, mutta se meni nopeasti ohi. Hauskaa kun se on keksinyt tarjota sivulletuloa sillon kun on ahdistava tilanne. :) Helmi sai tyytyä pikaiseen kierrokseen hallin pihalla, ja muutamaan pikku temppuun.
Tokoilu on raskasta :)
Turusta sitten nasta laudassa heittämään pennut ja Helmi kotiin, ja Lunan kanssa paimennuksen saloja opiskelemaan. Ja kyl vaan niitä saloja piisaakin. Tehtiin haku pitkältä matkalta tällä kertaa toisesta suunnasta, ja se sujuikin yllättäin ihan hyvin :) Sitten vähän poispäin ajoa ja peruskuljetusta pitkät pätkät. Se meni aika kivasti. Sen jälkeen painajaisen pariin, eli treenattiin häkitystä. Melkoisen pelottavaa hommaa :D Millä ihmeellä pystyn pitämään silmät koko ajan lampaissa ja koirassa, ja vielä muka vaikuttamaan kaikkien elukoiden kulkusuuntaankin ;) Häkki oli Lunasta ahdistava, mutta sinne se meni, ja sieltä se tuli, ihan ryntäämättä. Tehtiin myös yksi haku kisamatkalta, niin että Päivi seisoi lampaiden luona, sekin meni ihan hienosti, jee! Lisää häkitystä ja siinä se. Pitkä treeni, mutta kiva sellainen taas. Luna ei luimistellut, vaikka hetken liikkuminen näyttikin APUVA-mieheltä ;)

3 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

:o)
Päivän paras!!! Onneksi Luna muistutti VAIN liikkumiseltaan apuva-miestä...
(Pakko oli taas ihan ääneen nauraa vanhaa kunnon Peteliusta kattoessa!)

Anonyymi kirjoitti...

Apuva-mies ja Jack Nicholson. Sukulaiskoirilla on mielenkiintoiset näköishahmot! Niin ja pikku Kallekin oli Johnny Depp :-D
Mattipatti = Marjo Matikainen (havuja kele!)

Kati ja ajoittain Jack Nickholson eli Pinto

Anonyymi kirjoitti...

Aina yhtä hienoa lukea pikku-Lunan kehitystä ehdaksi paimeneksi! Kaikkea te jo osaattekin!