sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Paimennusta, tokoa, laskiaisriehaa...

Mistähän alottais? On niin paljon ollut äksöniä taas :) Torstaina paimennettiin Lunan kanssa. En muista tarkemmin mitä tehtiin, mutta "kisarataa" koitettiin, ja meni niin pyllylleen kuin olla ja voi! :D Ohjaaja sääti ja söhläs minkä kerkis, ja koira ei kuunnellut käskyjä... Melkoista sähläämistä. Häkitystä harjoteltiin taas myös. Noh, jotain hyvääkin, hakukaari oli hieno :) Huilin jälkeen treenattiin sitten suuntia.
Perjantaina olikin ohjelmassa tokoilua Mian ja Marikan kanssa. Saatiin Lunan kanssa sitä kaivattua häiriötreeniä ja liikkurin käskytyksiä :) Olen ihan tyytyväinen, hienosti malttoi keskittyä! Helmi touhuili vähän luoksetuloa ja hyppynoutoa, noudon loppuosaa yms. Lopuksi otettiin ryhmä paikallaanmakuu. Hyvin meni.
Tänään päästiin paimentamaan taas. Ja nyt sujui paaaljon paremmin kuin viimeksi! :) Hakukaari oli turhankin suuri, mutta muuten se oli hieno. Samoin kuljetukset sujui hyvin, jee jee! Luna kuunteli hyvin, ja lampaat saatiin hienosti kulkemaan läpi porttien ym. Huilin jälkeen otettiin poispäin kuljetusta niin, että Päivi auttoi Lunaa liinan kanssa. Ja sitten peruskuljetusta takaisinpäin. Treenien jälkeen Luna oli niin tyytyväinen ja iloinen, ettei muistanut edes kiukutella Villelle ;)
Tänään päivällä oltiin myös Tassujen perinteisessä laskiaismätsärissä. Kävin antamassa kaikista tytöistä mitat, jokainen saa hienot Helsitar-takit Rovaniemen retkelle. Ei sitten tarvii palella, jos sattuu olemaan kovat pakkaset... Jade oli kuin kala vedessä, vaikkei moisessa ihmis-/koirapaljoudessa ennen ollut käynytkään. Tosi hieno pentu! Sivulletuloa vaan tarjosi vähän väliä, ja tietysti seurusteli koko rahan edestä :) Isommat tytöt pääsivätkin kisailemaan. Luna oli mukana kiihdytyskisassa, ja molemmat vielä "kellokisassa", eli sellaisessa temppuradassa. Lunan kanssa temppuilut sujui niin hienosti, että tultiin peräti kolmansiksi. Helmin kanssa ohjaaja ei saanut heitettyä palikoita ämpäriin yhtä nopeasti ;)
Nyt kotona nukkuu kolme "raatoa". Ihanaa ;)

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

On ne koirien takit tietty kova sana!
On luvannu pohjoiseen paukku-pakkasia maaliskuun alkuun (-40 ja silleen).. :)
Terv: kateellinen sukulainen

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit että kuullostaa teidän paimennustreenit hienoilta! Ja näyttääkin aina niin hyvältä, hyvää työtä tytöt!

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Lunan hakukaaret alkaa olla sellasia Skotlannin nummille optimaalisia. Eli siis tosi hienoja. Ne vaan näyttää tosi isoilta näillä Suomen pienillä pelloilla, vaikka noi meidän pellot ei ihan pieniä olekaan.
Oli kyllä superkivaa treenata. Lampaat kulki reippaasti ja vastas koirien liikkeisiin juuri niinkuin pitää ja koirat oli jotenkin tosi taitavia eilen. Loppuviikosta treenit taas jatkuu.