maanantai 12. tammikuuta 2009

Pennut syynissä

Helmatit kävivät elämänsä ensimmäisellä ajelulla tänään. Retki suuntautui Kirkkonummelle eläinlääkäriasema Vetsetiin. Pennuille tehtiin virallinen silmätutkimus ja terveystarkastus. Samalla naperot saivat niskaansa mikrosirut.
Pennut tutkittiin läpikotaisin. Ravitsemustila ja yleiskunto, iho, karvapeite, limakalvot ja navanseutu, silmät ja korvat, hampaat ja purenta, hengitys ja verenkierto, virtsa-ja sukupuolielimet, kivekset, luusto ja lihaksisto, sekä liikkuminen. Silmät olivat kaikilla terveet :) Samoin kaikki muuten hyvin ja normaalia, mutta Pilkulla oli erittäin lievä alapurenta, sekä toinen kives vielä jossain jemmassa. Molemmat "viat" saattavat hyvinkin korjaantua luonnollisesti kasvun ja kehityksen myötä!
Varsin hieno pentue siis! Todella reippaita ja rohkeita lapsia, ketään ei näyttänyt pelottavan uusi ympäristö ja tilanne. Menomatkalla autossa oli kyllä mieletön konsertti. Alkumatka meni melkoisen sekakuoron säestämänä, matkan edetessä saatiin nauttia enää yksittäisistä sooloesityksistä, ja loppumatka olikin sitten hiljaista pentusten nukkuessa. Kotimatka meni hienosti, taisi pikku inkkarit olla umpiunessa :)
Rekkarit saapuivat tänään kennelliitosta, tässä pentujen viralliset nimet:
  1. Kaisa= MAYA
  2. Matti= MOHAWK
  3. Kalle= CHEROKEE
  4. Pilkku= PUEBLO
  5. Viiru= NAVAJO
  6. Jope= APACHE
Retkikuvat lisätty.

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Oli se matkaanlähtö varmaan äänekäs, voin kuvitella :)
Nyt ovat sitte virallisesti "kirjoissa ja kansissa", muailmanvalloitus voi alkaa...

Mia kirjoitti...

Oi mitä matkalaisia! Matti on paras, mennyt melkein Jopen ohi... ;)

Nyt on viralliset nimitykset ja tunnistusmerkinnät harrastuspalleroille, eikun kokeisiin, pienen iän keräämisen jälkeen! :D

Päivi Nietosvaara kirjoitti...

Matin pentu Matti on paras ja muut on muuten vaan superhienoja. Mikä on muuten tilanne? Onko vielä näitä tulevia agiliitotykkejä vapaana? En itelle, kun on jo 5 koiraa ennestään ja kuudes tulossa, mutta voisin mainostaa. Jos isäänsä tulevat niin vauhti ei lopu ikinä ja pikku kolhuista ei välitetä pätkääkään. Niin ja äippäkoirahan noilla on kyllä luonteeltaan yks upeimmista nartuista, joita olen nähny.